Niemenharjun Matkailukeskus maailman kaunein liikenneasema 2017
18.5.2017
Niemenharjun Matkailukeskuksesta Matin ja Liisan Aseman aisapari
20.2.2019
Niemenharjun Matkailukeskus maailman kaunein liikenneasema 2017
18.5.2017
Niemenharjun Matkailukeskuksesta Matin ja Liisan Aseman aisapari
20.2.2019

Niemenharjun Matkailukeskus Puupalkinto 2017 kilpailun voittaja

Niemenharjun Matkailukeskus voitti Puupalkinto 2017 kilpailun.

Palkintolautakuntaan kuuluivat professori Katja Lähtinen, Vaasan yliopistosta ja professori Markku Hedman, Tampereen teknillisestä yliopistosta sekä sihteerinä toimi Mikko Viljakainen. Tuomaristo totesi matkailukeskuksesta seuraavaa:

”Matkailukeskus Niemenharju edustaa erittäin korkeatasoista ja omaleimaista suomalaista puuarkkitehtuuria, johon ei tyylilainoja tarvita. Kohteen puun käyttö on teknisesti taitavaa. Niemenharjussa luonto ja arkkitehtuuri sulautuvat luontevasti yhteen. Suomalaisesta luonnosta tulee osa rakennuksen arkkitehtuuria. Rakennuksessa käydessään kävijä kokee myös luonnon läsnäolon.

 

Kohteessa tehty oivallus korkeatasoisen puuarkkitehtuurin yhdistämisestä matkailukohteeseen on hieno. Se lisää kohteen ja samalla puurakentamisen huomioarvoa ja kiinnostavuutta.  Uutuusarvoa lisää myös se, että vastaavia kohteita ei ole juuri ollut viimevuosina. Kohde nostaa matkailurakentamisen tasoa ja luo mielikuvaa Suomesta laadukkaana ja omaleimaisena matkailumaana. Tuomaristo pitää maininnan arvoisena myös kohteen nuoria ja innovatiivisia suunnittelijoita. ”